Diagnoser

Idag kom ett brev från landstinget med mitt senaste läkarintyg, intressant att se hur en läkare kan se samma men också andra saker än en annan.

I dagsläget har jag Aspergers Syndrom F845 och Paniksyndrom F410 med följande motivering;

"Pat fungerar inte alls socialt eller över huvudtaget i livet. Inga självmordstankar eller planer nu men han agiterar ofta och blir arg på andra människor. Undviker helt folk, vill träffa så få som möjligt. Pat upplever att folk inte gör som de ska, han vill då påpeka detta och det medför att folk blir arga på honom. Pat har sina rutiner och regler som han följer slaviskt varje dag.

Psyk Status: Adekvat och orienterad. Inget psykotiskt. Neutral grundstämning. Pat ter sig intellektuell och välbegåvad.

Pat har svårt att tänka sig in i andras belägenhet, har väldigt svårt att anpassa sig till ett arbete, blir lätt aggressiv och arg.

Ordination: Fortsatt medicinering med Efexor samt Atarax vid behov, tät psykologkontakt."

Jaha... det var ju inga nyheter direkt, sjukskriven till den sextonde mars.

Sidoprojekt

Jag har hamnat i ett stim och har en del andra saker för mig än att uppdatera, men för sakens skull så kan jag meddela att jag i onsdags firade femton rena månader, och det kändes riktigt bra. Jag har inget drogsug direkt om än att jag ibland blir väldigt sugen på en öl, så de starkbärs jag fick på nyår har jag nu lämnat till min ena inneboende så att jag inte gör misstaget och tror att jag klarar av att ta en bärs eller två, för ärligt talat så tror jag inte att det skulle vara en bra idé alls.

Min neuropsykiatriska utredning började leda mot sitt slut och vi (jag, min läkare, psykolog och F-kassan) skulle sitta ner i denna månad och prata om framtiden, men nu är min läkare utbränd och sjukskriven på obestämd tid så jag vet inte hur det kommer att gå nu. Jag ska ringa ang min sjukskrivning (som gick ut i fredags) i morgon, och jag träffar psykologen varje onsdag, precis som vanligt.

För övrigt så har jag fått en ny inneboende, från ryssland, och det är enormt trevligt att överbrygga den sociala kontakten över gränserna också, om än att hon är riktigt snygg och jag skulle kunna tänka mig nåt helt annat. Nu så kommer inte det att ske då hon är både ortodox och förlovad.

Lukas mår riktight bra och förgyller mitt liv ordentligt.

Jag jobbar hårt med en annan blogg och dess mål, kanske kommer jag länka till den, kanske inte, troligen inte.

Peace Out!

RSS 2.0